Prvi tjedan

Barbara Spasović

Dementor. Visok tri metra, prekriven tamnim plaštem s kukuljicom, koji mu je otkrivao samo sive krastave ruke i gnjecavo lice. Automatski je sve zahladilo i postalo triput mračnije, a u glavi su mi odzvanjali histerični vriskovi i bolni odbljesci svih loših uspomena koje sam ikada doživio – od penjanja na obližnje stablo kako bih pobjegao pobješnjelom psu, do gubitka voljenih roditelja čija me odsutnost i dalje izjeda iznutra. Nisam više mogao ni vidjeti ni čuti Rona pored sebe, ako je uopće još bio pored mene… ne znam, polako sam gubio svijest. Dementor je isisavao svu sreću i ljubav iz moje duše, dok sam mu se opijeno prepuštao.
„Expecto Patronum!“, netko prodorno uzvikne i prolomi se zasljepljući bljesak snažne čarolije, koja odmah učinkovito vrati ravnotežu u svijet.
Stropoštao sam se na pod, kašljao i halapljivo gutao zrak. Ron se taman ustajao, potpuno dezorijentiran. Vid mi je bio mutan, s obzriom da su mi spale naočale, ali znao sam u čiju siluetu gledam.
”Hej, Crni, pa gdje si do sad?”


Podjelite svoju priču na društvenim mrežama

Naša Pravila zaštite privatnosti i Uvjeti i odredbe nedavno su ažurirani, a stupaju na snagu 22. svibnja 2018. Pročitajte te dokumente u cijelosti kako biste bili sigurni da razumijete na koji način korporacija Molson Coors prikuplja, upotrebljava i otkriva vaše podatke. Pritisnite ispod za pregled ovog web-mjesta.

Ako ste pročitali ova pravila i ne slažete se s njima, ili ne želite da se vaše informacije upotrebljavaju na taj način, zatvorite ovu stranicu. Za više informacija o načinu na koji prekinuti pretplatu ili ažurirati svoje informacije, pregledajte Pravila zaštite privatnosti.