Prvi tjedan

Marijana Grabež

Dvojica nepoznatih bili su Škaljo i Vanko. S Crnim su se često igrali dok su bili mali. Vanko upita Škalju: “Hoćemo im olakšati Minića?”, a Škaljo naravno, pristane na to. Tako Vanko pruži papir Crnome na kojima su olakšana pravila igre “Minića”. Na papiru je bilo napisana rečenica: “Ako vam se neda igrati pravilno, možete utipkati x,y,z,z,y onda držite Shift i dva puta stisnite Enter.
Kad ste to uradili u gornjem ljevom kutu vašeg ekrana će biti bijeli piksel (bijela točkica). Kada s mišem stanete na polje s minom piksel će nestati, a kada je bez mine bit će u ljevom kutu vašeg monitora.” Crni pogleda u Vanku i sve mu drago dođe, ali s obzirom na to da je Vanku dobro znao, posumnjao je da u ovim olakšanim pravilima igre ima neka kvaka. Stoga, Crni pita Vanka: “U čemu je kvaka, dragi prijatelju?” Vanko mu odgovori: “Dobro promišljaš, Crnjo… Sada će te se vas trojica maknuti s ovog trosjeda i pustit nas da odigramo Minića, zatim ćeš nam ti Crni, skuvati dobru mezu, a tvoja dva prijatelja otići će po cugu!” Crni prihvati igru i učini kako mu Vanko kaže. Nakon dobre meze, cuge i igre, dečki se prevališe preko kauča i zaspaše. Crni se sjetio da ima šlaga u frižideru i dobio ideju da šlagom ocrta dečkima lice. Tako Crni uzme šlaga i stavi ga malo po obrvama, pa po ustima i umrlja ga u njihove tenisice. Zatim je stavio ljepila po rukama i nogama. Nakon toga je uzeo navijačku trubu i počeo s nom trubiti. Vanko i Škaljo uplaše se, skoče naglo iz kreveta puni šlaga po sebi i ljepila po rukama. Dok su skužili što im je učinjeno, Crni im veli: “Dečki, igrali smo po Vašim prljavim pravilima koja smo mi sa užitkom završili… Sada kupite svoje stvari i gubite se van iz moje kuće!” Škaljo i Vanko napuste kuću i odu ljutit iz nje, a Crni ponosan, nastavi s dvojicom prijatelja igrati “Minića”. 😀


Podjelite svoju priču na društvenim mrežama

Naša Pravila zaštite privatnosti i Uvjeti i odredbe nedavno su ažurirani, a stupaju na snagu 22. svibnja 2018. Pročitajte te dokumente u cijelosti kako biste bili sigurni da razumijete na koji način korporacija Molson Coors prikuplja, upotrebljava i otkriva vaše podatke. Pritisnite ispod za pregled ovog web-mjesta.

Ako ste pročitali ova pravila i ne slažete se s njima, ili ne želite da se vaše informacije upotrebljavaju na taj način, zatvorite ovu stranicu. Za više informacija o načinu na koji prekinuti pretplatu ili ažurirati svoje informacije, pregledajte Pravila zaštite privatnosti.