Prvi tjedan

Josip Totić

Luder Rutenberg, barem se tako predstavio. Nismo imali pojma tko je taj čovjek u crnom elegantnom odijelu i bijeloj košulji sa crnom leptir mašnom. Na njegovo pitanje u kojem piću najviše guštamo, u isti glas smo rekli PIVO! Na naše iznenađenje stari njemac je izvadio 3 hladne boce ni manje ni više našeg najdražeg piva Beck’s-a i započeo fascinantnu priču. Odveo nas je u davnu 1873. kada je započela Beck’s priča. Njegova vizija je bila stvoriti najfinije pivo na svijetu i to od vrhunskih sastojaka. Malo ljudi je vjerovalo da je to moguće. Kada je uspio stavio je pivo u zelenu bocu kako bi pokazao njegovu povezanost sa prirodom u samo 4 sastojka i dodatno ga zaštitio od svih štetnih utjecaja na okus. Kako bi zaokružio priču na etiketu je stavio “kljuć Bremena” da se nikad ne zaboravi odakle ovo vrhunsko i jedinstveno pivo dolazi. Luder se osmijehnuo i nakon kratke “dečki uživajte” okrenuo i otišao. Ne znam tko je imao više usta otvorena, valjda od šoka i nevjerice, šamarali smo jedan drugoga jer smo mislili da sanjamo. Svatko je uzeo po guc Beck’s-a i postao još svjesniji o čemu je Ludvig pričao. Nije prošla ni minuta kad evo frenda Crnog sa 101 isprikom zbog kašnjenja. Rekli smo mu: “stari sjedni imamo ti nešto za ispričati, nećeš vjerovati”. Ipak je to jedna jedina Beck’s priča.


Podjelite svoju priču na društvenim mrežama

Naša Pravila zaštite privatnosti i Uvjeti i odredbe nedavno su ažurirani, a stupaju na snagu 22. svibnja 2018. Pročitajte te dokumente u cijelosti kako biste bili sigurni da razumijete na koji način korporacija Molson Coors prikuplja, upotrebljava i otkriva vaše podatke. Pritisnite ispod za pregled ovog web-mjesta.

Ako ste pročitali ova pravila i ne slažete se s njima, ili ne želite da se vaše informacije upotrebljavaju na taj način, zatvorite ovu stranicu. Za više informacija o načinu na koji prekinuti pretplatu ili ažurirati svoje informacije, pregledajte Pravila zaštite privatnosti.