Prvi tjedan

Dino Jurić

Čuli smo da se među vama krije ljubitelj minesweepera koji je toliko vješt da bi mogao oboriti Guinnessov rekord i upravo će dobiti jednu šansu da to i učini.“ Na tren smo svi zastali i uprli oči na Crnog, a on je nepomično stao s kuhačom u ruci i širom rastvorio usta od nevjerice. Njih dvojica su uputila Crnog u pravila: probat će oboriti rekord u kategoriji Expert non flagging koji za sada iznosi 35,152 sekundi. Expert non flagging kategorija je najteža kategorija minesweepera i u njoj je zabranjeno korištenje zastavica i tehnologije duplog klika. Old school minesweeper, baš kakvog najviše volimo. Dečki iz komisije su upozorili Crnog da ni pod razno ne smije koristiti bijelu točkicu (x,y,z,z,y+Shift+2xEnter) jer se to smatra varanjem i bit će diskvalificiran. Crni se skoncentrirao i rekao: „Vrijeme je da dobijem zasluženu titulu!“ Iz ladice je izvadio poseban miš s odličnom brzinom i preciznošću koji kao da je čuvao za ovakvu prigodu. Podesio ga je na 800dpi, ispod miša stavio najkvalitetniji podložak, potrudio se da se stol ne mrda, stolac naštimao da bude na najvišem nivou, oprao i napudrao ruke da mu se ne znoje i … bio je spreman! Dečki su pripremili štopericu i glasno viknuli: „Kreni!“ Uzbuđenje je bilo na vrhuncu, brojevi su se otkrivali, a Crni je obrasce brojeva rješavao brzo i bez ikakvog napora. Kako i ne bi kad je tijekom godina igranja minesweepera naučio prepoznavati numeričke uzorke. Gledali smo ga u nevjerici, nama je znoj kapao s čela i srce divlje lupalo, a on je bio totalno smiren. Sekunde su prolazile, otvorenih polja na ekranu je bilo sve više i odjednom – KRAJ! Sva polja bila su otvorena, na tren smo se ukipili i prestali disati, pogledali na štopericu, a na njoj je pisalo 33,507! Pa Crni, kralju, šampione, ušao si u Guinnessovu knjigu rekorda! Izvadili smo Beck`s da proslavimo pobjedu Crnog kojemu je samo nebo granica i u šali smo rekli da ćemo ga prijaviti u neki kulinarski show da se i tamo dokaže sad kad ga je krenulo.


Podjelite svoju priču na društvenim mrežama

Naša Pravila zaštite privatnosti i Uvjeti i odredbe nedavno su ažurirani, a stupaju na snagu 22. svibnja 2018. Pročitajte te dokumente u cijelosti kako biste bili sigurni da razumijete na koji način korporacija Molson Coors prikuplja, upotrebljava i otkriva vaše podatke. Pritisnite ispod za pregled ovog web-mjesta.

Ako ste pročitali ova pravila i ne slažete se s njima, ili ne želite da se vaše informacije upotrebljavaju na taj način, zatvorite ovu stranicu. Za više informacija o načinu na koji prekinuti pretplatu ili ažurirati svoje informacije, pregledajte Pravila zaštite privatnosti.