Prvi tjedan

Biljana Gabrić

Ha!? Pred nama su stajala dva potpuno nepoznata lika sa Crnim koji je slegnuvši ramenima rekao: “Dečki, ovo su moji frendovi iz starog kvarta – Kljova i Mrvica. Pričao sam im kako redovno rasturamo Minesweeper, pa su pitali mogu li nam se pridružiti. Plus, donijeli su dvije gajbe, a darove je nepristojno odbiti, zar ne?”, široko se nacerio Crni.
Debeljuškasti tip, Mrvica, nastavio je svoju prethodno započetu priču: “Dakle, kao što sam rekao, nova pravila, ako se slažete. Da bude malo zanimljivije, ha? Ali, prvo – prekidate igru i svi se bodovi vraćaju na nulu. Drugo, više ne igramo Minesweeper, već novu igru – Beck’skeeper. A nova igra znači i nova pravila”, ponosno reče Mrvica i, pomalo uzdihano, ogromnim dlanom otare znoj sa čela i nastavi: “Pravilo broj 1:  U gajbama se nalazi po 24 boce. U nekima je Beck’s, a u drugima običan gazirani sok. Niti jedna boca nema etiketu. Kada prvi put zaigrate igru, odabrat ćete stupanj težine. Lakši stupanj je igra sa 24, a teži igra sa 48 boca. Što manje boca odaberete, to će igra biti lakša, naravno.
Pravilo broj 2: Da biste pokrenuli odbrojavanje vremena, uzmite bilo koju bocu iz gajbe.
Pravilo broj 3: Otvorite bocu koju ste izabrali i probajte sadržaj. Ako nije riječ o Beck’su, gubite partiju. Ako je ipak Beck’s u pitanju, on pripada samo vama i imate pravo na ponovno biranje. To pravo se ponavlja sve dok ne otvorite bocu u kojoj nije Beck’s. Tada gubite partiju i sve dotad osvojene boce te one idu drugom igraču. Pobjednik igre – Beck’skeeper ili “čuvar Beck’sa” jest onaj koji na kraju igre pokupi sav Beck’s. Ah da, gubitnik dobiva sokiće, hahaha. Jednostavno, ne? Samo, moram vas upozoriti, Kljova i ja smo veterani u ovoj igri”, završio je Mrvica svoje izlaganje, dok je mršavi Kljova zadovoljno kimao glavom.
Što reći? Naravno da smo prihvatili izazov, ipak smo mi stari igrači, a i izazvani smo na svojem terenu. I tako… Igralo se do dugo u noć, a tko je pobijedio…, pa reći ću vam samo da Mrvica i Kljova neće tako skoro morati kupovati sok 😉 .


Podjelite svoju priču na društvenim mrežama

Naša Pravila zaštite privatnosti i Uvjeti i odredbe nedavno su ažurirani, a stupaju na snagu 22. svibnja 2018. Pročitajte te dokumente u cijelosti kako biste bili sigurni da razumijete na koji način korporacija Molson Coors prikuplja, upotrebljava i otkriva vaše podatke. Pritisnite ispod za pregled ovog web-mjesta.

Ako ste pročitali ova pravila i ne slažete se s njima, ili ne želite da se vaše informacije upotrebljavaju na taj način, zatvorite ovu stranicu. Za više informacija o načinu na koji prekinuti pretplatu ili ažurirati svoje informacije, pregledajte Pravila zaštite privatnosti.