‘Za ilustraciju me inspirirao novi projekt u kojem spajam dva lica u jedno’

12.10.2018.
Beck's

Projekt DNA ulazi u završnicu! Domaća ilustratorska scena donijela nam je mnogo odličnih radova i ove godine, a dok mi pripremamo veliko finale – izložbu radova naših mladih domaćih vizualnih umjetnika u suradnji s portalom FASHION.HR, predstavljamo vam novi wallpaper Rudolfa Crnka. Glitch art i minimalizam, naravno, ni ovaj put nisu izostali.

Mladi i talentirani ilustratori rijetko dobiju priliku da svoje radove izlože na zidovima neke od galerija ili pak muzeja pa se njihovom talentu ima prilike diviti mnogo manji broj ljudi no što oni ustvari zaslužuju. Uvjereni kako bi njihove ilustracije zasigurno osvojile naklonost i privukle pažnju mnogobrojnije publike, odlučili smo im pružiti jedinstvenu priliku da svoje radove predstave u sklopu naše virtualne izložbe. Tako radovi odabranih ilustratora mogu postati i dijelom svakog vašeg dana jer ih, u vidu wallpapera, možete preuzeti na svoja računala ili pak zaslone svojih mobitela.

Virtualna izložba prva je faza projekta DNA, a finale projekta označit će velika zajednička izložba u organizaciji portala FASHION.HR uz podršku Beck’s piva koje dugi niz godina podržava, ali i okuplja domaću umjetničku i dizajnersku scenu. Senzibilitet ovog brenda kroz godine se nadopunjavao s onim street artista, dizajnera, ilustratora i ostalih mladih talenata, stoga je i sudjelovanje u projektu DNA predstavilo prirodan spoj te nastavak njegovanja kreativnog pogleda na svijet.

“Moja ilustracija za FASHION.HR je rađena u Adobe Illustratoru i sve je minimalno linijski. Inače, radovi koje radim na kraju nemaju neko preveliko značenje, to jest u 90% slučajeva uopće nemaju značenje jer jednostavno radim ono što mi se sviđa i da se na kraju sviđa mom oku. Ovaj rad je prepušten gledatelju da ga protumači onako kako ga on sam vidi”, rekao je nam o svojoj prvoj ilustraciji za projekt DNA Rudolf Crnko, poznatiji kao Glitchboy2000. Ilustracija s dva lica oduševila je čitatelje portala FASHION.HR te sve one koji su je ovog ljeta imali prilike nositi na majici, a sada je došao red na novu ilustraciju s potisom ovog mladog i talentiranog ilustratora za koju kaže kako je s prvom povezana: “Obje su ilustracije digitalne, karakterizira ih crveni pravokutnik iz kojeg elementi ‘izlaze’, jednostavan prikaz ‘get out of the box’, a razlika… rekao bih da je minimalna. Druga ilustracija je jednostavnija i sastoji se od jednog lica to jest jednog elementa.”

“Za drugu ilustraciju me inspirirao moj novi projekt Akademija u kojem spajam dva lica u jedno. S obzirom na to da su ti radovi detaljni, za FASHION.HR sam htio napraviti ilustraciju suprotno tome. Jednostavan line art, lica koje se protežu od jedne do druge strane papira. Moj stil, ako se mogu tako izraziti, je da svojim slikama zahtijevam od promatrača da stvori svoju priču pa u 90% slučajeva ne namećem priču svojih djela”, ispričao je Rudi kojeg smo morali pitati koji su mu omiljeni rituali kada kreira novu ilustraciju na što nam je rekao: “Ah, hladne pive naravno, a inspiracija dolazi iz različitih stvari i situacija. Moji radovi ulje na platnu su mi većinom inspiracija za ilustracije koje želim prikazati jednostavnim line artom. Glazba svakako ovisi o trenutnom raspoloženju, moja playlista je raznolika nekad se toliko unesem u rad da zaboravim da sam je i pustio. Ali glazbu mi nekada znaju zamijeniti bliski prijatelji i cura koji znaju navratiti na druženje u moj atelje.”

Novu ilustraciju možete skinuti ovdje.

 

Naša Pravila zaštite privatnosti i Uvjeti i odredbe nedavno su ažurirani, a stupaju na snagu 22. svibnja 2018. Pročitajte te dokumente u cijelosti kako biste bili sigurni da razumijete na koji način korporacija Molson Coors prikuplja, upotrebljava i otkriva vaše podatke. Pritisnite ispod za pregled ovog web-mjesta.

Ako ste pročitali ova pravila i ne slažete se s njima, ili ne želite da se vaše informacije upotrebljavaju na taj način, zatvorite ovu stranicu. Za više informacija o načinu na koji prekinuti pretplatu ili ažurirati svoje informacije, pregledajte Pravila zaštite privatnosti.