‘Kao klinac sam maštao da stan pretvorim u bazen. Tako je nastala ova ilustracija.’

24.07.2018.
Beck's

Projekt DNA podržava mlade i talentirane kreativce, a njihova umjetnost može postati i dijelom vaše svakodnevice.  Lovro Škiljić radijski je voditelj i ilustrator u čije radove su se mnogi zaljubili na prvi pogled, a ovog puta nam donosi priču koja spaja vruće nam ljeto i razigranu dječju maštu. Njegove radove možete pogledati na virtualnoj izložbi portala FASHION.HR te ih odmah i downloadati.

Mnogi ilustratori, mladi, s vizijom i beskrajno talentirani, vrlo rijetko dobiju priliku da svoje radove pokažu široj publici izlažući ih na zidovima neke galerije ili pak muzeja. Zbog toga se njihovom talentu ima prilike diviti mnogo manji broj ljudi no što oni zbilja zaslužuju. Baš smo zato prije gotovo godinu dana pokrenuli naš projekt DNA. Uvjereni kako bi ilustracije mladih talenata zasigurno osvojile naklonost mnogo veće publike, no što je to sada slučaj, odlučili smo im pružiti jedinstvenu priliku da svoje radove predstave u sklopu naše virtualne izložbe. Radovi odabranih ilustratora sada mogu postati i dijelom vaše svakodnevice jer ih, u vidu wallpapera, možete preuzeti na svoja računala ili pak zaslone svojih mobitela.

Virtualna izložba na pozadini portala FASHION.HR prva je faza projekta DNA. Finale DNA projekta označit će velika zajednička izložba svih predstavljenih ilustratora, a koja će se realizirati u organizaciji portala FASHION.HR uz podršku Beck’s piva koje dugi niz godina podržava, ali i okuplja domaću umjetničku i dizajnersku scenu. Senzibilitet ovog brenda kroz godine se nadopunjavao s onim street artista, dizajnera, ilustratora i ostalih mladih talenata, stoga je i sudjelovanje u projektu DNA predstavilo prirodan spoj te nastavak njegovanja kreativnog pogleda na svijet.

“Prije malo više od godinu dana, moja djevojka i ja udomili smo psa, mješanku Tildu. Iako se ponekad čini da Tilda šeta nas, svakodnevne zajedničke šetnje postale su nam najdraži dio dana, pogotovo sada kada je krenulo lijepo proljetno vrijeme. Pustio sam si novi album skupine Casanovas in Heat i pustio mašti na volju”, rekao nam je tada o svojoj prvoj ilustraciji za projekt DNA radijski voditelj i ilustrator Lovro Škiljić. Spomenuta se ilustracija, u njegovom prepoznatljivom punk stilu, našla krasiti brojne laptope i mobilne telefone, a mješanka Tilda koja ponekad šeta njega i djevojku osvanula je i na našem DNA ruksaku koji je osvojio mnoge.

Sada je na red da, u sklopu našeg projekta DNA, ukrasi pozadinu FASHION.HR-a došla druga Lovrina ilustracija u koju smo se zaljubili na prvi pogled i to zbog odlične priče koja spaja vruće nam ljeto, ponekad poprilično kreativna dječja maštanja i neodoljivo šarenilo boja. “Tematski mi je inspiracija za ilustraciju opet bilo godišnje doba. U prošloj je to ilustraciji bilo proljeće, a sada je ljeto. Poveznica su isti likovi i motivi koji se pojavljuju kroz moje ilustracije u zadnjih par godina. S obzirom na to da nam je većini dobro poznato kako je ljeto u gradu ponekad nepodnošljivo i da se za malo osvježenja treba dobro potruditi, likove sam smjestio u jednu od situacija o kojima sam kao klinac uvijek maštao: kako stan ili sobu pretvoriti u bazen”, rekao nam je o svojoj novoj ilustraciji Lovro Škiljić te dodao: “Proces rada ostao je isti. Prvo sve crtam olovkom na papiru, a kasnije dorađujem digitalno. Glazba je neizbježan dio procesa i ne mogu zamisliti rad bez nje. Dok sam crtao najviše sam slušao grupu SVART KATT i njihov novi album ‘När allt är över’ te grupu DARK THOUGHTS i njihov album ‘AT WORK’.”

Novu ilustraciju Lovre Škiljića inspiriranu maštanjem o pretvaranju stana u bazen tijekom dugog i vrućeg ljeta možete skinuti ovdje.

Naša Pravila zaštite privatnosti i Uvjeti i odredbe nedavno su ažurirani, a stupaju na snagu 22. svibnja 2018. Pročitajte te dokumente u cijelosti kako biste bili sigurni da razumijete na koji način korporacija Molson Coors prikuplja, upotrebljava i otkriva vaše podatke. Pritisnite ispod za pregled ovog web-mjesta.

Ako ste pročitali ova pravila i ne slažete se s njima, ili ne želite da se vaše informacije upotrebljavaju na taj način, zatvorite ovu stranicu. Za više informacija o načinu na koji prekinuti pretplatu ili ažurirati svoje informacije, pregledajte Pravila zaštite privatnosti.