Ilustracija nastala iz maštanja o pikniku, ljetu i mirisu lipe

28.05.2018.
Beck's

Projekt DNA nastavlja podržavati mlade domaće kreativce, a omiljena ilustratorica Hana Tintor vraća se u novoj epizodi! Kao i uvijek oboružana gomilom pozitive, Hana ovaj put priziva ljeto i sjećanja na ugodne sunčane dane kad se volimo izležavati na dekici ne radeći ama baš ništa. Mladi i talentirani ilustratori rijetko dobiju priliku svoje radove izložiti u nekoj od galerija ili muzeja pa se njihovom talentu ima prilike diviti mnogo manji broj ljudi no što oni zbilja zaslužuju. Uvjereni kako bi njihove vizije u vidu ilustracija zasigurno osvojile naklonost i privukle pažnju mnogo veće publike, odlučili smo im pružiti jedinstvenu priliku da svoje radove predstave u sklopu naše virtualne izložbe. Tako radovi odabranih ilustratora mogu postati i dijelom svakog vašeg dana jer ih, u vidu wallpapera, možete preuzeti na svoja računala ili pak zaslone svojih mobitela.

Virtualna izložba prva je faza projekta DNA, a finale projekta označit će velika zajednička izložba u organizaciji portala FASHION.HR uz podršku Beck’s piva koje dugi niz godina podržava, ali i okuplja domaću umjetničku i dizajnersku scenu. Senzibilitet ovog brenda kroz godine se nadopunjavao s onim street artista, dizajnera, ilustratora i ostalih mladih talenata, stoga je i sudjelovanje u projektu DNA predstavilo prirodan spoj te nastavak njegovanja kreativnog pogleda na svijet.

“Pila sam kavu, slušala Harry Potter and Deathly Hallows i duhom bila potpuno odsutna, vjerojatno”, rekla nam je tada o svojoj prvoj ilustraciji koja je krasila pozadinu FASHION.HR-a Hana Tintor. Bila je to jedna šarena ilustracija puna dobrih misli i bizarnih likova okupljenih na jednom mjestu, naizgled posve slučajno. Na red je došla nova Hanina ilustracija koju je ilustratorica na naš portal dopremila iz dalekog Londona ponovno sa sobom donoseći pregršt pozitive, baš onako kako smo od nje naviknuli.

“Dok sam ju radila, još je bilo zimsko vrijeme. Pogotovo tu, tu je uvijek zimsko vrijeme! Ali meni je u glavi bilo proljeće i stalno sam maštala da mogu otići s nekim na piknik, leći na dekicu, mirisati lipu i sunčati se. I naravno, jesti nešto fino i piti nešto osvježavajuće. Da sam to realizirala, vjerojatno bih se vratila doma s upalom pluća, tako da sam nacrtala mačkolike likove (mislim da je ovo zbog fashion cats klišeja) koje sam poslala na piknik. Kad već ja ne mogu, neka idu oni! Nekad nešto što mi je u tom trenutku nedostižno ili nemoguće volim proživjeti kroz crtež”, rekla nam je Hana te dodala: “Ilustracije se ne nadovezuju jedna na drugu. Slične su po načinu na koje sam ih radila, obje su crtane u Photoshopu, ali to im je jedino zajedničko. Htjela sam napraviti vizualno povezane, ali tematski potpuno različite ‘priče’. Prva je hrpetina besmislica, a druga je vrlo jasna, ali nadam se da obje u umovima publike stvaraju zasebne priče.”

Novu ilustraciju Hane Tintor inspiriranu maštanjem o ljetu i uživanju na pikniku možete skinuti ovdje.

Naša Pravila zaštite privatnosti i Uvjeti i odredbe nedavno su ažurirani, a stupaju na snagu 22. svibnja 2018. Pročitajte te dokumente u cijelosti kako biste bili sigurni da razumijete na koji način korporacija Molson Coors prikuplja, upotrebljava i otkriva vaše podatke. Pritisnite ispod za pregled ovog web-mjesta.

Ako ste pročitali ova pravila i ne slažete se s njima, ili ne želite da se vaše informacije upotrebljavaju na taj način, zatvorite ovu stranicu. Za više informacija o načinu na koji prekinuti pretplatu ili ažurirati svoje informacije, pregledajte Pravila zaštite privatnosti.