Gala Vrbanić 4 Beck’s

10.05.2016.
Beck's

Gala Vrbanić mlada je nada domaće modne scene, a predstavila se publici svojom debitantskom kolekcijom na 21. izdanju Fashion.hr-a. Modom je okružena oduvijek, studira vizualne komunikacija na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu, a ozbiljnije se time počela baviti prije godinu dana. Da nije dizajnerica, bavila bi se kemijom.

Trenutno sam u fazi gdje želim što više eksperimentirati u različitim granama dizajna, a ne fokusirati se na komercijalni dio, dok jos mogu. Što se tiče kolekcije, nisam imala neku posebnu inspiraciju, nego sam nastavila princip s Modnog Ormara gdje sam uzimala svoje osobne podatke, pretvarala ih u binarni kod i prema tome na CNC stroju izrezivala rezove koji su se prema tome generirali. Recimo da je to nesto poput prenašanja identiteta.

GalaVrbanic4becks-1

Ispričaj nam više o kolekciji koja je predstavljena na Fashion.hr-u.

Ove samo godine prvi put sudjelovala na Fashion.HR-u i drago mi je zbog tog iskustva, jer sam se imala prilike predstaviti širem krugu ljudi, što je bitno za mlade dizajnere. Za kolekciju sam uzela mjere svoga tijela te ih postavila u odnose i prema tome dobivala oblike koji su na isti način izrezani. Zato prevladava dosta perforacija na tekstilu. Trenutno su mi najlakše za raditi bile crna i bijela, ali u budućnosti bih htjela početi koristiti i boje. Od materijala su prisutni prirodni te kombinacije prirodnih i umjetnih. Najdraza mi je haljina-hlače, tj klasični kroj hlača, ali u veličini 46, koji je uz minimalnu intervenciju pretvoren u haljinu veličine 36.

GalaVrbanic4becks-2

Za Beck’s si imala prilike kreirati posebnu, unikatnu #art4beck’s hoodicu.

Super mi je da je baš Beck’s bio sponzor dana na kojem su se prikazali mladi dizajneri. Hoodie je, zapravo, bio izazov, s obzirom da još nikad nisam radila hoodie, a isto tako koristila sam i zelenu boju, što je ispalo dosta zahtjevno jer do sada nisam radila s bojama. Ali, naravno, bilo je jako zabavno, volim takve mini projekte!

GalaVrbanić4becks-4

I reci nam, kakvi su tvoji planovi za budućnost. Što možemo očekivati, čemu se možemo nadati?

Jedini sigurni plan za budućnost je dovršiti faks, a sve ostalo podložno je promjenama. Trenutno dovršavam vizualni aspekt predstavljanja ove kolekcije koja je bila prikazana na Fashion.HR-u.

Pogledajte što Gala kaže o svemu u videu.

Naša Pravila zaštite privatnosti i Uvjeti i odredbe nedavno su ažurirani, a stupaju na snagu 22. svibnja 2018. Pročitajte te dokumente u cijelosti kako biste bili sigurni da razumijete na koji način korporacija Molson Coors prikuplja, upotrebljava i otkriva vaše podatke. Pritisnite ispod za pregled ovog web-mjesta.

Ako ste pročitali ova pravila i ne slažete se s njima, ili ne želite da se vaše informacije upotrebljavaju na taj način, zatvorite ovu stranicu. Za više informacija o načinu na koji prekinuti pretplatu ili ažurirati svoje informacije, pregledajte Pravila zaštite privatnosti.