Coded Edge 4 Beck’s

10.05.2016.
Beck's

Coded Edge je mladi hrvatski modni brend kojeg čine modni fotograf i urednik Jure Perišić i dizajner Silvio Ivkić. Jure se uglavnom bavi PR-om te vizualnim identitetom brenda, dok je Silvio zadužen za skice, krojeve i nešto šivanja. Često se dogodi da se uloge izmješaju, pa su tako obojica naviknuli raditi i poslove drugoga, što im je vrlo bitno, jer smatraju da obojica trebaju znati što je više moguće u vezi samog brenda i njegove promocije.

Otkud naziv Coded Edge?

Dolazi od engleskih riječi kodirani rub. 2012. godine, kada smo krenuli s tek nekoliko komada nakita geometrijskog oblika, htjeli smo odabrati ime koje će se uklapati u brend i tada, i za pet do deset godina, a Coded Edge je zvučalo savršeno, jer je s jedne strane neutralno, a s druge donosi upravo objašnjenje brenda i njegove estetike.

Kako je, zapravo, počela vaša veza s modom i u kojem se smjeru sada razvija?

Brend je nastao na nagovor prijatelja kako bi bila odlična ideja da ogrlice koje smo radili za sebe predstavimo i drugim ljudima. I tu je sve krenulo, od podrške modnog brenda “LINK”, koji je odabrao naš nakit za upotpunjavanje svoje kolekcije, preko clutch-torbica koje smo radili za dečke iz eNVyROOM-a. Coded Edge danas bi mogli opisati kao brend koji eksperimentira s jednostavnim linijama streetweara u koji su utkani poneki avangardni elementi u stalnoj želji kako bi se te dvije strane izbalansirale.

1 (5)

Kao i prijašnih sezona, pa tako i ove, Coded Edge je novu kolekciju predstavio na najpopularnijem i najpraćenijm modnom događaju u hrvatskoj, Fashion.hr-u.

Upravo taj event ima veliku ulogu u izgradnji i razvoju našeg brenda. Ovim putem htjeli bismo zahvaliti na još jednoj odličnoj sezoni, organizaciji te produkciji koja iz godine u godinu nadmašuje sva očekivanja – bilo od strane publike ili nas dizajnera. Kolekcija koju smo predstavili bila je u znaku kruga. Krug smo već koristili kao inspiraciju, ali smo imali osjećaj kao da tada nismo izvukli maksimum iz njega , pa smo to pokušali ”ispraviti” ovom ”Metonym” kolekcijom. Meki materijali poput pamučne felpe i makoa bili su u fokusu, u kombinaciji s printom Stradanusovog Danteovog pakla iogrlicama/oglavljima /accessoriesom od kožnih trakica te smatramo da smo još jednom uspješno iznijeli svoju viziju publici. Kao posebne goste htjeli bismo spomenuti i fantastičan glazbeni duo Side Project s kojim smo nedavno započeli suradnju i upravo oni potpisuju glazbenu podlogu koju ste imali prilike čuti na reviji.

1 (2) 1 (17)

Kad smo kod posebnih projekata, imali ste priliku izraditi i posebnu #art4becks hoodicu u suradnji s Beck’som.

Volimo takve suradnje jer nam daju zadatak kako u jednom komadu spojiti dvije zanimljive vizualne strane kao što su Beck’s i Coded Edge. Kroz uvezeni zeleni beat na leđima pokušali smo prenijetu tu mladenačku vibru koju Beck’s uvijek ima u svojem vizualnom identitetu i promo videima. Hoodicu ćete imati priliku osvojiti u nagradnom natječaju pa svakako pratite Beck’s Hrvatska društvene mreže!

CodedEdge4becks-4

Možete li nam otkriti malo više detalja o svojim planovima za budućnost?

Oni uključuju nove kolekcije i puno zanimljivih Coded Edge odjevnih komada. Ubrzo nas možete potražiti u novom showroomu, ali više o tome možete saznati preko naših društvenih medija. U bližoj budućnosti voljeli bismo se predstaviti i na nekom europskom modnom sajmu, bilo u sklopu revijalnog ili izložbenog programa te koristiti takve događaje i materijale u daljnjem razvoju brenda.

Pogledajte što dečki kažu o svemu u videu.

Naša Pravila zaštite privatnosti i Uvjeti i odredbe nedavno su ažurirani, a stupaju na snagu 22. svibnja 2018. Pročitajte te dokumente u cijelosti kako biste bili sigurni da razumijete na koji način korporacija Molson Coors prikuplja, upotrebljava i otkriva vaše podatke. Pritisnite ispod za pregled ovog web-mjesta.

Ako ste pročitali ova pravila i ne slažete se s njima, ili ne želite da se vaše informacije upotrebljavaju na taj način, zatvorite ovu stranicu. Za više informacija o načinu na koji prekinuti pretplatu ili ažurirati svoje informacije, pregledajte Pravila zaštite privatnosti.