Ana.Bo 4 Beck’s

10.05.2016.
Beck's

Ana Bogdan mlada je splitska dizjnerica i kreativka velikog potencijala i bogate inspiracije. Moda ju je zanimala od malih nogu. Još u osnovnoj školi voljela je crtati modne kombinacije, a omiljena literatura bili su joj modni časopisi. U srednjoj školi upisala je dizajn odjeće gdje je stekla prve vještine osmišljavanja i izrade odjeće, a tada su krenula i prva natjecanja i revije na kojima je ostvarila zapažene rezultate. Školovanje na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu bio je logičan slijed.

“Tamo sam proširila svoja znanja i nakon diplomskog studija odlučila se prijaviti na natječaj za mlade dizajnere Lift by Perwoll na kojem sam pobijedila i time osvojila ulaznicu za nastup na Bipa Fashion.hr-u čime započinju moji prvi pravi modni pothvati, rekla bih. Taj događaj za mene bio je velik preokret, jer sam netom nakon diplome dobila veliku priliku pokazati svoj dizajn uz bok etabliranim dizajnerskim imenima. I jako sam ponosna i sretna što sam još uvijek dio te ekipe. Trenutno su iza mene četiri kolekcije i svaka moja kolekcija stepenica je više u mojoj karijeri jer smatram da se sa svakom novom kolekcijom dodatno razvijam.”

U suradnji s Beck’s pivom, kreirala si posebnu, unisex hoodicu.

Suradnja s Beck’som bila je odlično i vrlo inspirativno iskustvo. Hoodica je za mene na neki način bila izazov, jer sama po sebi predstavlja odjevni predmet koji pripada nekakvom sportskom stilu, što je pomalo drugačije od onog što sam dosada radila, no
nastojala sam je prilagoditi svom stilu. Želja mi je bila napraviti model hoodice koja će se moći prilagoditi da je nose i žene i muškarci te u različitim prilikama.
AnaBo. Becks hoodica je produženog kroja i ima drukere i čičak pomoću kojih postaje crop majica, a mogu se skinuti i rukavi te kapuljača. Kombinirane su siva i crna boja s prepoznatljivom Beck’s zelenom. S prednje je strane ručno oslikani motiv koji daje urbanu notu, kao što je i sam Beck’s.

Ana.Bo4becks

Na posljednjem BIPA Fashion.hr-u predstavila si proljetno – ljetnu kolekciju inspiriranu stilom modne ikone Davida Bowieja, ali u pomalo romantičnoj varijanti. Kako si zadovoljna predstavljanjem?

Suradnja s Fashion.hr-om je za mene jedno fenomenalno iskustvo jer, kao prvo, Fashion.hr smatram najutjecajnijim modnim događanjem na ovom prostoru. Iznimno sam zahvalna što mi je kao mladoj dizajnerici na početku karijere pružena prilika postati dio svega toga i sada, kada je nekoliko kolekcija iza mene, sretna sam što sam još uvijek dio te ekipe, jer zaista potpora koju mi je Fashion.hr pružio kao dizajneru je nešto jedan dizajner na ovom prostoru može samo poželjeti. U mojoj novoj kolekciji prevladavaju pastelne boje, a prisutni su utjecaji baroka i nadrealizma. Ima jako puno ručno rađenih detalja poput aplikacija ili ručnog oslikavanja. Materijali koje sam koristila su mikrofibra, pamuk, viskoza, umjetna koža i čipka. Cijela kolekcija odiše dozom ‘rock chic-a’ i namijenjena je vedrim i nesputanim ženama koje se pronađu u njoj.

DSC_2519

Gdje pronalaziš inspiraciju? Imaš li možda uzore?

Inspiraciju pronalazim u zaista svemu. Od umjetnosti, povijesti umjetnosti, glazbe i filma, do ljudi i situacija iz svakodnevnog života. I najmanja sitnica, poput neke geste ili zanimljivog pada svjetla i sjene, kod mene može potaknuti inspiraciju. Nemam uzore, ali recimo jako cijenim rad pokojnog McQueena. Volim i rad Nicolasa Ghesqierea te Alexandera Wanga.

AnaBo4becks-1

Koji je najbolji modni savjet koji si dobila?

Dobila sam ga upravo od Vinka Filipića i ekipe s Fashion.hr-a, koji mi je rekao kako je ključ upjeha u modnom svijetu naći dobar balans između avangarde i komercijalnog. Mnogi dizajneri na svom početku u žaru kreativnosti i želje da pokažu sav svoj talent naprave genijalne kreacije koje u osnovi prežive samo na pisti. Jako je bitan taj element nosivosti, jer moda živi među ljudima, na ulici, a ono na pisti samo je show. Također je iznimno bitno u svemu tome zadržati svoj prepoznatljiv potpis i dizajn.

Koliko se tvoj privatni stil razlikuje od onoga što možemo vidjeti u tvojoj kolekciji?

Moj privatni stil sličan je onom s piste i jako često nosim svoju odjeću, samo što za svakodnevne prilike neke upečatljive komade s piste volim ‘ublažiti’ bazičnim komadima poput dobrih traperica, bijele košulje, kožne jakne i sl. Volim kombinirati različite stilove, no sve zajedno u konačnici ima neku ženstvenu i chic notu.

Koji su ti planovi za budućnost? Što možemo očekivati od Ane Bogdan?

Upravo sam završila sve pripreme za kampanju od posljednje kolekcije i ona bi trebala uskoro izaći. Planiram I proširenje na spomenutu kolekciju, a to ću prikazati na modnom događanju ‘Montura’ mom rodnom Splitu. Također, radim na jednom projektu koji bih nazvala ‘suvenir majice’, a radi se o majicama sa oslikanim motivom određenih gradova u prepoznatljivom AnaBo. Stilu, ali više o tome uskoro. Uskoro kreću i pripreme i skice za sljedeću, jesensku kolekciju. Tako da posla ne nedostaje.To je što se tiče bliže budućnosti, a na dulje staze planiram otvoriti svoj showroom/butik i proširiti posao. Al’ o tom potom, idem polako.

Naša Pravila zaštite privatnosti i Uvjeti i odredbe nedavno su ažurirani, a stupaju na snagu 22. svibnja 2018. Pročitajte te dokumente u cijelosti kako biste bili sigurni da razumijete na koji način korporacija Molson Coors prikuplja, upotrebljava i otkriva vaše podatke. Pritisnite ispod za pregled ovog web-mjesta.

Ako ste pročitali ova pravila i ne slažete se s njima, ili ne želite da se vaše informacije upotrebljavaju na taj način, zatvorite ovu stranicu. Za više informacija o načinu na koji prekinuti pretplatu ili ažurirati svoje informacije, pregledajte Pravila zaštite privatnosti.