Beck’s remen by Aleksandra Dojčinović

11.04.2016.
Beck's

Aleksandra Dojčinović otvorila je 20. jubilarni BIPA Fashion.hr, najvažnije regionalno modno događanje, i potpuno nas razoružala svojom Lei Lou kolekcijom za iduću sezonu. U svom prepoznatljivom stilu s puno čipke i detalja predstavila je krojeve koji laskaju ženskoj silueti, a koje su u svojim ormarima poželjele brojne modno osviještene Hrvatice.

Nakon što su se slegli dojmovi oko revije, Aleksandra nam je otkrila više o svojoj novoj kolekciji, pripremama za Fashion.hr, kao i o suradnji s Beck’s pivom.

Kakvi su vaši dojmovi o ovogodišnjem Fashion.hr-u?

Često mi je krivo što, kako zbog prirode posla, tako i zbog činjenice da se uoči tog događaja uvijek pripremam za vlastitu reviju, ne stignem toliko pomno popratiti sve događaje na Fashion.hr-u. No, naša dugogodišnja suradnja i obostrana ljubav dovoljan su dokaz koliko pozitivno i lijepo mislim o tom događaju koji je u svakom smislu promijenio svijest o hrvatskoj modi. I ovaj put bio je to sjajan miks mode i zabave, ali i onog najvažnijeg – mnoštva dobrih kreacija koje ćemo u idućim mjesecima sigurno viđati na brojnim događanjima.

IMG_4888

Kako su protekle pripreme i koliko unaprijed počnete pripremati kolekciju za tako velik događaj?

One prave, ja ih volim u šali nazvati ‘vojničke pripreme’ počinju otprilike tri tjedna prije revije. One uključuju realizaciju ideja i finaliziranje same kolekcije u smislu odabira modela i redoslijeda njihovog prikazivanja na reviji. No, u mom slučaju priprema za reviju počne već nakon što odradim posljednju. Najprije se nekoliko dana malo odmorim od posla, napunim baterije, i u tih nekoliko mjeseci pauze marljivo zapisujem sve ideje da ih ne zaboravim jer tako uštedim puno onog stresa s kojim se ljudi suočavaju kad sve rade u zadnji tren.

Kakve su bile reakcije publike, vaših bliskih prijatelja, poznanika i suradnika?

Moji najbliži, koji već unaprijed znaju kako će moja revija izgledati, jedva čekaju već tradicionalni Lei Lou after party da se svi skupa zabavimo i opustimo, jer su ti trenuci tako rijetki, s obzirom na to da smo svi već odrasli ljudi, svatko sa svojom karijerom. S druge strane, oni su mi i najveća podrška, pogotovo tih nekoliko najbližih prijatelja i suradnika, koji su često uzbuđeniji od mene prije revije i to mi je jako slatko i ponosna sam što oko sebe imam takve ljude.

print-2190

Recite nam malo više o novoj kolekciji. Vaš je pečat uvijek romantika i ženstvenost, a po čemu se ova kolekcija razlikuje od prethodnih?

Ova kolekcija namijenjena sezoni za proljeće i ljeto iduće godine sastoji se od 25 komada, a okosnica su joj, kao i do sada, uglavnom haljine. Ovaj put priča ide u nešto veselijem smjeru, kako i priliči ljetu, pa je i spektar boja nešto veći no inače, a pastelne su nijanse ovaj put u sjeni neonskih. To znači da joj neće manjkati šarenila, cvijeća, metalik detalja, ali ni bogatih tonova boja, od bordo do neon žute. Kolekcija je napravljena uglavnom od svile, čipke, kože i tila i, iako je neobična i upadljiva, zapravo je vrlo nosiva.

Tko je za vas Lei Lou djevojka? Kakva je njezina personifikacija?

Lei Louice smo sve mi cure koje modu obožavamo, ali nas ona ne sputava, koje cijenimo udobnost, ali ne odustajemo od ženstvenosti i elegancije, čak ni kada na omiljenu haljinu obujemo najdraže tenisice. To su vedre, neopterećene, samopouzdane djevojke, koje uživaju u modnim transformacijama i rijetko sjede pred ormarom očajavajući zbog toga što nemaju što odjenuti. Lei Louice uvijek imaju spremno nekoliko bazičnih modela haljina za takve dane i ništa ih ne može izbaciti iz kolosijeka, pogotovo ne odjeća.

Otkrijte nam više o suradnji s Beck’s pivom i o remenu koji ste dizajnirali?

Remen je nekako od početka moj zaštitni znak, jer su već prve naše haljine tamo prije deset godina bile nezamislive bez Lei Lou remenja. Zato ponudu Beck’s piva, s kojim surađujem već godinama na mnogim uspješnim projektima, da dizajniram upravo Lei Lou za Beck’s remen, nikako nisam htjela odbiti jer mi je takvo što predstavljalo istovremeno i čast i zadovoljstvo, a konačni rezultat je sjajan. Osim toga, činjenica da je upravo Beck’s pokrovitelj moje posljednje revije dozvoljava mi da kažem da je to zaista kruna naše suradnje koja će se, sigurna sam, nastaviti i ubuduće.

leilou_reneb

Ovaj prepoznatljivi dizajnerski remen može biti upravo vaš! Podijelite s nama na Facebooku i/ili Instagramu fotografiju svog “looka” uz koji bi se taj remen savršeno uklopio, koristeći hashtagove #becksfashion i #greenlove. Razmislite malo, možda bi odlično pristajao uz vašu novu haljinu i čizme? Ili, pak, uz traperice i vintage torbicu koju ste naslijedile od mame? Budite kreativne, budite maštovite i pokažite zavidno modno znanje, najbolje fotografije nagrađujemo Lei Lou remenom. Pravila nagradnog natječaja potražite na Facebook stranici Beck’s Hrvatska i sretno!

Naša Pravila zaštite privatnosti i Uvjeti i odredbe nedavno su ažurirani, a stupaju na snagu 22. svibnja 2018. Pročitajte te dokumente u cijelosti kako biste bili sigurni da razumijete na koji način korporacija Molson Coors prikuplja, upotrebljava i otkriva vaše podatke. Pritisnite ispod za pregled ovog web-mjesta.

Ako ste pročitali ova pravila i ne slažete se s njima, ili ne želite da se vaše informacije upotrebljavaju na taj način, zatvorite ovu stranicu. Za više informacija o načinu na koji prekinuti pretplatu ili ažurirati svoje informacije, pregledajte Pravila zaštite privatnosti.