Ana Rucner i DJ Tom Polo oduševili na ljetnoj turneji

11.04.2016.
Beck's

Legendaran glazbeni projekt Beck’sperience ponovno je spojio vrhunsku glazbu s ljubiteljima njemačkog piva broj jedan u svijetu, a ove je godine osvanuo u sasvim novom ruhu i uz  najpoznatiju hrvatsku violončelisticu Anu Rucner i DJ-a Toma Pola zaplivao glazbenim crossover vodama. Možda vam se čini da je spoj violončela i elektronske glazbe neobičan, no sudeći po održanim partijima u Poreču, Rijeci, Opatiji, Zadru, Šibeniku, Rabu, Splitu i Makarskoj te reakcijama posjetitelja, pokazalo se kako je to dobitna formula za najbolje ljetne tulume!

Becksperience_-_Ana_Rucner

 

Kako je zapravo došlo do te neobične suradnje, ispričala nam je Ana: «Ideja mi se učinila interesantnom i jednostavno nisam mogla odoljeti. Obožavam nove izazove, a svirati violončelo uživo uz DJ-a u klubovima za mene je novo iskustvo. I iako je ovo prvi put, vjerujem da ću se okušati u ovakvoj vrsti nastupa ponovno, jer mislim da se čelo jako dobro uklopilo uz elektronsku glazbu.»

Pripreme za ovaj klupski projekt trajale su oko dva mjeseca, a glazbeni dvojac uložio je puno truda kako bi snimili najatraktivnije izvedbe koje su pravi hit ovog ljeta. Iako je mnogo toga što je publika imala prilike čuti uvježbano, riječ je o dogovorenoj improvizaciji, objasnila nam je Ana. Kaže kako je nastup dogovoren, no ovisno o publici i njihovim reakcijama u nekim trenucima dolazi do improvizacije. Jednostavno se prepuste i osluškuju ih i onda zapravo nastaje prava kemija.

S obzirom da nikad nije nastupala u noćnim klubovima u kombinaciji s DJ-em izvodeći aktualne hitove, ovo je bilo pravo vatreno krštenje. A upravo su takvu atmosferu i stvarali iz noći u noć – apsolutno vatrenu! I sama Ana bila je potpuno oduševljena reakcijama publike: «Kada izađem na stage, publika se malo iznenadi, jer me ne povezuju s elektronskom glazbom. No, s obzirom da osim što sviram i plešem i pjevam, vrlo se brzo oduševe i često čujem komentare: ‘Pa Ana i pjeva i super pleše!’ Dakle, publika je bila prekrasna. Odlično su reagirali i plesali uz naš performance, a to mi je posebno drago, jer ovo je jedan od načina da violončelo približim i publici koja inače ne sluša klasiku.»

Becksperience_-_publika

Iako se klasična glazba često naziva ozbiljnom, Ana ju je uspjela ‘pomladiti’, a Beck’sperience turneja jedan je od načina kako joj to polazi za rukom. «Inače, jedan dio mog stalnog repertoara je i filmska glazba gdje izvodim skladbe iz poznatih filmova i to je mlađoj publici vrlo interesantno», dodala je Ana. No, privatno ne sluša isključivo klasiku. Voli i hrvatsku i stranu glazbu i to raznih žanrova, a sve ovisi o raspoloženju.

Složit ćete se s nama da je ritam od osam Beck’sperience partyja u dva tjedna dana prilično intenzivan, no Ani to nije predstavljao problem. «S obzirom da se ovim poslom bavim već 17 godina, navikla sam na vrlo dinamičan tempo i svaki puta se cijela dajem, jer su zadovoljna lica u publici za mene najveća nagrada. Zapravo, drugačije ni ne znam. Glazba je strast. Koncerti su strast.»
Nadamo se da je publika upravo to i osjetila.

Vidimo se sljedeće godine!

 

Naša Pravila zaštite privatnosti i Uvjeti i odredbe nedavno su ažurirani, a stupaju na snagu 22. svibnja 2018. Pročitajte te dokumente u cijelosti kako biste bili sigurni da razumijete na koji način korporacija Molson Coors prikuplja, upotrebljava i otkriva vaše podatke. Pritisnite ispod za pregled ovog web-mjesta.

Ako ste pročitali ova pravila i ne slažete se s njima, ili ne želite da se vaše informacije upotrebljavaju na taj način, zatvorite ovu stranicu. Za više informacija o načinu na koji prekinuti pretplatu ili ažurirati svoje informacije, pregledajte Pravila zaštite privatnosti.