Beck's

Povijest

od 1873.

1873

Ovo je naša stara pivovara, izgrađena krajem 18. stoljeća

1873

Pivovara Kaiserbrauerei Beck & May OHG osnovana je 27. lipnja 1873. kao zajednički pothvat trojice vizionara građevinara Ludera Rutenberga, majstora pivara Heinricha Becka te trgovca Thomasa Maya.


Becks i May uložili su u pivovaru po 10.000 DEM, dok je Rutenberg investirao 20.000 DEM. Priča o Beck'su mogla je započeti.

Beck's se u početku prodavao u lokalnim gostonicama u zelenim bocama.

Uobičajena boja pivskih boca u to je doba bila smeđa, tako da je zelena boca bila jedna od karakteristika koja je pomogla Beck'su da se izdvoji od konkurencije.

Ono što je kasnije postalo simbol branda počelo je kao slučajnost: prve boce koje su se upotrebljivale bile su "posuđivane" od lokalne vinarije u Bremenu.

1875

Beck's kreće na put ka današnjoj Indoneziji.

1875

Thomas May napušta kompaniju, koja mijenja ime u Kaiserbrauerei Beck's & Co.

Back's započinje s izvozom. Prva pošiljka piva poslana je u tadašnju nizozemsku koloniju, danas Republiku Indoneziju.


Nedugo zatim započinje Beck'sova međunarodna karijera.

No.1 njemačko pivo diljem svijeta
90
zemalja
67
flaša/sek
1876

Na etiketi je prikazan i ključ s bremenskih gradskih vrata.

1876

Pivovara 1876. godine osvaja zlatnu medalju na Svjetskoj izložbi u Philadelphiji kao najbolje europsko pivo.

Ta medalja kao i prije osvojena zlatna medalja na Međunarodnoj poljoprivrednoj izložbi u Bremenu, i danas krase etikete.


Godine 1884. ovalna Beck'sova etiketa, s ključem okrenutim na desnu stranu, registrirana je kao zaštitni znak.

Naša Pravila zaštite privatnosti i Uvjeti i odredbe nedavno su ažurirani, a stupaju na snagu 22. svibnja 2018. Pročitajte te dokumente u cijelosti kako biste bili sigurni da razumijete na koji način korporacija Molson Coors prikuplja, upotrebljava i otkriva vaše podatke. Pritisnite ispod za pregled ovog web-mjesta.

Ako ste pročitali ova pravila i ne slažete se s njima, ili ne želite da se vaše informacije upotrebljavaju na taj način, zatvorite ovu stranicu. Za više informacija o načinu na koji prekinuti pretplatu ili ažurirati svoje informacije, pregledajte Pravila zaštite privatnosti.